ZZP-er en amper tijd kwijt aan de boekhouding? Zo moet dat!
24 juli 2018 
in Blogs

ZZP-er en amper tijd kwijt aan de boekhouding? Zo moet dat!

Het is altijd heerlijk om geld te ontvangen van klanten. Maar voordat dat gebeurt, moet er een factuur worden gestuurd. Hoe maakt u die zo snel mogelijk? En hoe kost de rest van de boekhouding zo weinig mogelijk tijd?

Gebruik simpele software

Word en excel zijn tijdrovers. Stop met het gebruik hiervan en ga op zoek naar eenvoudige software die tijd en frustratie wegneemt. Bij voorkeur online software zodat uw accountant direct mee kan kijken. Eén voorbeeld is Moneybird*. Deze software wordt door zowel ZZP-ers als door grote bedrijven gebruikt voor het versturen van facturen, omdat het zo simpel is. Grote bedrijven gebruiken andere pakketten om de gehele boekhouding te verwerken, maar ZZP-ers kunnen de gehele boekhouding in Moneybird verwerken.

Hoe werkt het?

Wilt u een factuur versturen? Typ de naam van uw klant in en de software zoekt de bedrijfsgegevens op in de KvK. Hij vult daarna automatisch alle gegevens van uw klant in. Naam, adres en KvK nummer. U hoeft dus niets meer in te typen. Ook de datum en vervaldatum worden automatisch ingevuld. Het enige dat u nog hoeft te doen is op de factuur typen wat u heeft geleverd en u bent klaar om de factuur te versturen. Dit kan uiteraard per email en gebeurt met één klik op de knop!

En de kosten dan?

Ook de kosten kunt u verwerken in Moneybird. Gegevens van de factuur overtypen is verleden tijd. Sleep uw kostenfacturen naar het vakje inkomend en de software scant zelf uw facturen. Moneybird vult de gegevens van uw leverancier, de factuurdatum en de bedragen in!

Bank

Om het helemaal compleet te maken kunt u ook uw bankrekening koppelen, zodat de gegevens van uw bank worden ingelezen. Ook die gegevens worden door de software geïmporteerd, zodat u niets over hoeft te typen. U hoeft alleen de juiste factuur aan te vinken naast het bijbehorende ontvangen bedrag. Hierdoor kunt u direct zien welke klanten al hebben betaald of nog moeten betalen.

Is uw boekhouding ook zo eenvoudig? Laat het hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

*Moneybird is niet het enige pakket dat goed werkt. Er zijn tegenwoordig honderden pakketten, maar door de eenvoud is Moneybird mijn favoriet voor ZZP-ers. PARTEQ krijgt geen geld of bonus van Moneybird en wil dit niet ontvangen.

 

Over de schrijver
Pieter Kirsten
Door

Pieter Kirsten

op 24 Jul 2018

Ik gebruik vooral de app van MoneyBird. Bonnen kan ik direct toevoegen en bewaren.

Reactie plaatsen