ZZP-BV ondervangt het probleem van ZZP-ers niet
10 mei 2017 
in Blogs

ZZP-BV ondervangt het probleem van ZZP-ers niet

Omdat veel ZZP-ers de dupe zijn van de nieuwe regeling, is mij gevraagd om te kijken naar een oplossing. Het hoogtepunt bereikten wij afgelopen jaar september. Toen werd ik dagelijks gebeld over een oplossing. In reactie daarop heb ik een aanvraag ingediend bij de Belastingdienst. Deze week heb ik antwoord van de Belastingdienst ontvangen.

Mogelijke oplossing?

Andere advieskantoren kwamen in september naar buiten met de declarabele uren BV, ook bekend als de ZZP-BV. Volgens deze kantoren was het mogelijk om toch als ondernemer aan het werk te blijven bij opdrachtgevers, als zij een dergelijke BV op zouden richten en vanuit de BV hun werk zouden verrichten. In mijn brief aan de Belastingdienst heb ik gevraagd of deze constructie het probleem oplost.

 

De reactie van de Belastingdienst

De Belastingdienst is heel duidelijk: het oprichten van een declarabele uren BV of ZZP-BV ondervangt het probleem niet. Voor iedere ondernemer wordt gekeken naar de persoonlijke situatie. Lijkt het werk sterk op loondienst? Dan wordt het zo belast. Ook als u twee of drie (meer dan één) opdrachtgevers heeft, wordt per opdracht beoordeeld of het om een dienstbetrekking of ondernemerschap gaat. Het maakt daarbij niet uit of u een eenmanszaak of BV runt.

 

Conclusie

Een declarabele uren BV beschermt u als u een opdracht uitvoert die niet lijkt op een dienstverband. Maar in dat geval is een eenmanszaak of een reguliere BV ook voldoende.  De declarabele uren BV beschermt u niet als uw opdracht sterk lijkt op een dienstverband.

 

Wilt u er zeker van zijn dat u als ondernemer wordt aangemerkt en dus recht blijft houden op de ondernemerskortingen? Lees dan hier nog eens de voorwaarden: https://parteqfinance.com/modelovereenkomsten-zzp-ers-afgekeurd-belastingdienst/

 

De Belastingdienst online:

Wilt u weten wat de Belastingdienst hierover zegt? Bekijk deze link:

 

Wordt u aangemerkt als ondernemer? Laat het ons hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen