Zwanger en zelfstandig? Ontvang gratis geld!
05 maart 2019 
in Blogs

Zwanger en zelfstandig? Ontvang gratis geld!

Werknemers krijgen doorbetaald als zij met zwangerschapsverlof zijn, maar zij zijn niet de enigen. Ook zwangere ondernemers hebben recht op een uitkering. Wanneer heeft u hier recht op en hoeveel levert het op?

Heeft u hier recht op?

Iedere zelfstandige die zwanger is en een onderneming heeft, meewerkend echtgenoot of partner, directeur-grootaandeelhouder, freelancer, huisarts, artiest, gastouder, zorgverlener via pgb of medeaandeelhouder is, heeft recht op deze uitkering. U moet wel hebben gewerkt op de dag voordat deze uitkering inging.

Nog niet aangevraagd?

De uitkering kan tot een jaar na dato nog worden aangevraagd. Het is wel mogelijk dat u dan minder geld ontvangt. Vraag hem daarom op tijd aan!

Belangrijke feiten

De ZEZ-uitkering duurt minimaal 16 weken en gaat in tussen de 4 en 6 werken voor de dag van de uitgerekende datum. U mag zelf kiezen op welke dag de uitkering start (tussen deze 4 en 6 weken).

Hoeveel levert het op?

De hoogte van de uitkering wordt berekend aan de hand van uw inkomen van afgelopen jaar, maar is nooit hoger dan het minimumloon. In 2019 is het minimum maandloon € 1.615. Dat is dus het maximum.

Als bonus ontvangt u nog 8% vakantiegeld!

Om het maximale bedrag te ontvangen, moet u meer dan 1225 uur per jaar voor uw bedrijf werken. Werkt u minder? Dan wordt de uitkering naar beneden bijgesteld.

 

Bent u zwanger of kent u iemand die zwanger is? Deel dit artikel!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

Over de schrijver
Reactie plaatsen