Zo snel mogelijk de grootste glimlach
03 augustus 2016 
in Blogs

Zo snel mogelijk de grootste glimlach

De afgelopen jaren heb ik de cijfers van meer dan 150 bedrijven (ondernemers) opgesteld. Doordat deze bedrijven personeel (werknemers) in dienst hebben en ze vaak worden bijgestaan door vermogende partijen (investeerders), heb ik gezien wie het hardst werkt en het meest verdient. En vooral: wie met de grootste glimlach door het leven gaat! Hoe kunnen wij er voor zorgen dat u dat bent?

Shortcut

Aan de hand van het arbeid/geld kwadrant kunt u dat snel zien. Linksonder staan de werklozen. Zij hebben de kleinste glimlach op hun gezicht. Als wij met de klok meedraaien tot en met de investeerders, dan zien wij dat de glimlach steeds groter wordt. Het meest gelukkig zijn de investeerders. Hoe zorgen wij nu dat u daar ook onderdeel van wordt?

Arbeid geld kwadrant

In het vorige blog schreef ik hoe u één plek op kunt schuiven in het kwadrant. Maar dit is niet de enige manier en zeker niet de snelste! U kunt van werkloos ook in één keer door naar ondernemer of van werknemer in één keer door naar investeerder. Maar wat is nu de snelste weg?

De snelste weg

Stel dat u een investeerder wilt worden. Dan heeft u eerst geld of ondernemersvaardigheden nodig. Een ondernemer bouwt dit sneller op dan een werknemer. Het is daarom van belang dat u zo snel mogelijk gaat ondernemen!

Twee redenen:

  • Ondernemers verdienen meer dan werknemers, waardoor zij sneller een vermogen opbouwen.
  • Ondernemers ontwikkelen meer ondernemersvaardigheden. Deze vaardigheden zijn vereist om een goede investeerder te worden.

Want investeerders zijn ondernemers

Waarom moeten investeerders ondernemersvaardigheden beheersen? Omdat investeringen fiscaal voordelig zijn als ondernemer. U richt een BV op en gebruikt deze om te investeren. Als u de onderneming goed structureert, betaalt u minder belasting (als u hier meer over wilt weten, kunt u contact met ons opnemen).

Bent u ondernemer met een BV? Dan kunt u die BV gebruiken om te investeren. U staat dus 1-0 voor op werknemers!

Hoe wordt u zo snel mogelijk een investeerder? Laat het ons hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

Over de schrijver
Reactie plaatsen