Wat zou u doen met één miljoen?
28 november 2017 
in Blogs

Wat zou u doen met één miljoen?

Stel: u wint vandaag één miljoen euro! Wat zou u hiermee doen?

Joost weet het al! Hij koopt een onbewoond eiland met parelwitte stranden. Een eiland waar het altijd mooi weer is en de zachte wind de warme temperaturen aangenaam maakt. Waar hij uit een kokosnoot drinkt en van bananenbladeren eet. Waar hij de hele dag in het golvende water kan surfen.

Omdat hij ook wil wakeboarden koopt hij een speedboot. En om ontspannen in de boot te stappen, laat hij een steiger bouwen.

In zijn dromen ziet hij alles wat zijn hart begeert voorbijkomen. En om volledig te kunnen genieten van zijn dromen, heeft hij het allerzachtste bed gekocht. Wat een leven!

De investeringen stapelen zich op en wie maakt zich daar druk om? Niemand toch? Fout! De bank! Het geld is op en Joost kan zelfs de rentes niet meer betalen. Volgens zijn bank heeft hij nu grotere schulden dan hij ooit heeft gehad. Maar hoe is dat mogelijk? Hij had toch één miljoen euro gewonnen?

Dat bedrag heeft hij zeker gewonnen. En het is ook netjes uitgekeerd. Zelfs de belasting was al afgedragen. Daar gaat dus niets mis. Het gaat alleen mis op het onbewoonde eiland. Daar werden de uitgaven van Joost zo hoog, dat hij al het geld en meer heeft uitgegeven. En dit overkomt veel mensen die in één keer een groot bedrag ontvangen. Toch blijven wij ons altijd afvragen wat wij met een groot bedrag zouden doen en weten wij altijd direct een hele lijst op te stellen met spullen die wij zouden kopen. Waarom doen wij dit, terwijl wij weten dat het averechts werkt?

Komt het door de tv, waar deelnemers altijd voordat ze een bedrag winnen al wordt gevraagd waar ze het aan uit gaan geven?

Waar het door komt, kan ik u niet vertellen. Wel weet ik dat men vaak meer schulden opbouwt ná het ontvangen van een groot bedrag. Blijkbaar kunnen wij niet met bedragen omgaan die veel groter zijn, dan wij gewend zijn. Wat wij wél kunnen doen, is ons wapenen tegen dit verschijnsel:

  1. Waarom denken wij niet eerst een jaar na over wat wij willen kopen met dat bedrag?  
  2. Waarom willen wij alles uitgeven en houden wij niet de helft apart?

Wat zou u doen als u een groot bedrag wint? Laat het hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

 

Over de schrijver
Mercedes
Door

Mercedes

op 28 Nov 2017

Ik zou veel vastgoed kopen en dat verhuren. Dan blijft het geld voor altijd binnenrollen. :-)

Manfred Ganglbauer
Door

Manfred Ganglbauer

op 02 Dec 2017

Ik zou eerst eens rustig ademhalen en mij bezinnen op hoe het verstandig en met beleid te investeren zodat het geld voor mij kan gaan werken!

Nathalie
Door

Nathalie

op 05 Dec 2017

Huis kopen, spaarpotje voor de studie van de kinderen, pensioen en paar leuke dingen doen. Dat lijkt mij een hele goede verdeling van 1 miljoen!

Reactie plaatsen