Wat kunnen wij leren van multi-miljonairs?
29 september 2015 
in Blogs

Wat kunnen wij leren van multi-miljonairs?

Gisteren keek ik een DVD (bestaat dat nog?) van T. Harv Eker. Hij had een multi-miljonair te gast die met het publiek een van zijn grootste financiële fouten deelde. De grootste fout die hij ooit had gemaakt was het niet op orde hebben van zijn belastingen.

Hij had net een groot aantal panden verkocht en had dat geld gebruikt om aan andere zaken uit te geven. Niet veel later trok zijn accountant aan de bel en zei hem dat hij de belasting nog moest betalen. Maar het was te laat. Het geld was weg en hij kon de Belastingdienst niet meer betalen. Op alle mogelijke manieren heeft hij geld bij elkaar gesprokkeld en geprobeerd om genoeg geld te vinden. Maar dat was niet genoeg. Alleen als hij zijn eigen huis zou verkopen, was hij in staat om de Belastingdienst te betalen. Niet veel later was zijn huis verkocht.

Wat kunt u hiervan leren?

In de praktijk komt het regelmatig voor dat ondernemers niet weten hoeveel belasting ze moeten betalen. Dat komt voor een groot deel, doordat ze niet tijdig naar hun cijfers kijken. Wie de belangrijkste financiële gegevens van zijn bedrijf niet kent (zoals de winst), kan geen inschatting maken van de hoogte van de belastingdruk. Bij tijdig verdiepen in de financiën kan je als ondernemer deze financiële stress voorkomen.

Er zijn een paar hele belangrijke zaken binnen uw bedrijf. Bijvoorbeeld het aantal cliënten dat u afgelopen maand heeft binnengehaald, of het aantal offerte aanvragen dat u afgelopen maand heeft ontvangen. Deze cijfers wilt u altijd inzichtelijk hebben. Maar er is nog een belangrijk gegeven dat u altijd in moet kunnen zien: de hoogte van uw belastingdruk. Zorg dat u weet hoe hoog deze is en wanneer u de belasting dient te betalen.

Wilt u weten hoe wij daarin adviseren? Neem dan contact met ons op en klik op de contact pagina!

De multi-miljonair heeft sinds zijn fout geen geld meer uitgegeven, voordat hij zeker wist of hij nog belasting moest betalen. Hij houdt zijn belastingdruk en kasstromen tegenwoordig strak in de gaten.

Wat is uw belangrijkste les? Laat het ons hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Over de schrijver
Reactie plaatsen