Wat gebeurt er in uw hersenen?
29 april 2015 
in Blogs

Wat gebeurt er in uw hersenen?

Initiatief wordt beloond! Niet altijd direct door uw omgeving, maar wel door de resultaten die u boekt. En dat geldt ook voor het veranderen van uw mindset. Als u onze blogs langere tijd volgt, is u waarschijnlijk opgevallen dat we gaan van het beheren van geld, naar investeren. De vraag die mij vaak gesteld wordt is: waar moet ik in investeren? Maar dat is niet de juiste vraag. De juiste vraag is: hoe creëer ik de juiste mindset om mijn financiën beter op orde te brengen?

Creëer de juiste mindset om te investeren

Voordat we ons gaan verdiepen in de producten waarin we kunnen investeren, wil ik ervoor zorgen dat iedereen die investeert de juiste mindset heeft. De mindset is belangrijk in alles wat u doet in het leven, ook als het om geld en uw oudedagsvoorziening gaat. Is het u weleens opgevallen dat iedereen om u heen ieder jaar ongeveer even veel verdient? Zou dit toeval zijn? Of heeft dit te maken met hun mindset?

In onze hersenen zit een knop die veel lijkt op de knop van een verwarming. Wanneer we in huis de temperatuur instellen op 20 graden, dan wordt het in huis 20 graden. Soms zakt de temperatuur er iets onder, omdat er een raam open staat. Dan gaat de verwarming aan en brengt hij de temperatuur terug op het oude niveau. Zo is het in onze hersenen ook geregeld met de hoeveelheid geld die we verdienen. We stellen ons in om ieder jaar een bepaald inkomen te behalen, omdat we dat bedrag nodig hebben om onze rekeningen te betalen. Ieder jaar willen we dat bedrag verdienen. Onze ‘verwarming’ staat ieder jaar ingesteld op hetzelfde inkomen. Maar wist u dat u dit bedrag kunt veranderen door anders te denken over geld?

Waarom zou u ieder jaar hetzelfde inkomen willen hebben? Haalt u daarmee het maximale uit uzelf? Hoeveel zou u eigenlijk willen verdienen en hoe kunt u dat bereiken?

Pas op het moment dat u hier actief over nadenkt, kunt u uw inkomen verhogen. Dat gebeurt niet automatisch. Uw initiatief is daarvoor nodig.

De juiste mindset als u investeert

Zodra u weet hoe u uw mindset kunt veranderen, is het mogelijk om uw mindset tijdens het investeren aan te passen. Zonder deze gedachte zult u uw vermogen net zo snel weer kwijtraken. Weet u wat de mindset is die alle top-investeerders gebruiken?

Verlies geen geld!

Zoals Warren Buffet het verwoordt:

Regel 1: verlies nooit geld

Regel 2: vergeet nooit regel 1

De middenklasse zal dit lezen en zeggen: hoe is dat mogelijk? En zij gaan vaak verder met de manier van investeren die ze altijd geleerd hebben. De leidraad voor hen is: hoe hoger het risico, des te hoger het rendement.

De rijken hebben de twee bovenstaande regels ingebakken zitten. Ook zij begrijpen dat dit een uitdaging is, maar zijn continu op zoek naar een oplossing. Zij weten uit ervaring dat het mogelijk is om een hoger rendement te behalen in combinatie met een lager risico. Wie altijd op zoek blijft naar investeringen met een laag risico, zal deze investering vinden.

Heeft u al de juiste mindset? Of is het belangrijk om uw mindset aan te passen voordat u gaat investeren? Laat het ons hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen