Blogs
Pieter Bas Jansen
Blogs
05/28/2019
1 min
3

Spaarrekening voor de kinderen?

05/28/2019
1 min
3

Volgens het CBS geven ouders na de geboorte van hun eerste kind gemiddeld een kleine tienduizend euro per jaar uit aan hun kind. En alsof dat nog niet genoeg is, hoor ik van verschillende ouders dat zij ook geld storten op een spaarrekening voor hun kind. Wat ik daarvan vind?

Slecht idee

Waarom zou u uw kind geld geven? Wilt u dat uw kind leert hoe hij/zij onderdeel wordt van de maatschappij? Dan is geld geven een verkeerd principe. Nergens in onze maatschappij krijgen wij zomaar geld. Wij moeten er altijd iets voor doen.

Maar stel nu dat u toch graag spaart voor uw kinderen. Kunt u er dan ook mee leven als ze het uitgeven aan zaken die u totaal niet belangrijk vindt? Hoe gaat u ze leren waar ze het geld aan uitgeven?

Energie in steken

Als kinderen zelf hun geld verdienen, leren ze de waarde van geld beter kennen. Dan zullen ze het eerder aan belangrijke zaken uitgeven.

Geld van uw kinderen is niet van u

Stort u geld op een rekening van uw kinderen? Dan kunt u er niet meer aankomen. Het voordeel is dat u ieder jaar € 5.428* belastingvrij kunt schenken aan ieder kind. Het nadeel is dat u er niet veel meer mee kunt doen. Een kind mag bijvoorbeeld niet beleggen.

Alternatief

Wat is een goed alternatief voor een spaarrekening? Zet geld opzij voor uw kind op uw eigen rekening. Dan kunt u zelf bepalen waar u het aan uitgeeft. Bijvoorbeeld aan de opleiding van uw kind. U heeft dan ook de volledige vrijheid om het op een spaarrekening te zetten, te beleggen of er iets anders mee te doen!

Vindt u dat kinderen wel geld moeten krijgen? Laat het hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

 

* Tarief van 2019

 

Reacties
Categorieën