Leeft de Bitcoin nog? Van een grote hype is het overgeslagen naar een periode van rust. Vorig jaar werden de digitale munten door iedereen besproken. De stijging kon niet groot genoeg zijn, maar sinds december 2017 zijn de cryptovaluta zo hard in waarde gedaald, dat ze niet meer hip zijn.
Een daling van 70%!
Tussen 17 december 2017 en 6 februari 2018 is de Bitcoin 70% in waarde gedaald! Dat verklaart waarom de digitale munt minder aandacht krijgt. Iedere duizend euro die op 17 december was geïnvesteerd in Bitcoins, was in februari nog maar driehonderd euro waard. Toch horen crashes bij het investeren. En dat is ook te zien aan de geschiedenis van de Bitcoin.
Crash na crash
Sinds de dag dat de Bitcoin in het leven is geroepen (2009), heeft de munt al dertien flinke crashes meegemaakt. Bij iedere crash is de waarde binnen enkele maanden met 30%, 49%, 70% en zelfs 87% gedaald! Ondanks de dalingen, is de munt iedere keer weer boven zijn oude niveau uitgestegen, behalve sinds de laatste daling. Zal de munt weer verder stijgen, of blijft hij op de huidige waarde staan?
Investeren?
De volatiliteit en de crashes maken de cryptovaluta riskant. Aan de andere kant had het kopen van een Bitcoin voor € 100 nu een rendement van 7000% opgeleverd! Moeten wij nu investeren of niet? Niemand kan dat voorspellen, maar zeker is dat cryptovaluta een belangrijkere rol beginnen te spelen in onze maatschappij. Daarom is het goed om de digitale munten in de gaten te houden.
Presentatie cryptovaluta
Vindt u het interessant om meer te weten te komen over cryptovaluta? Op donderdag 24 mei geeft Alfred Prevoo, oprichter van Blockchain Investments & Co, een presentatie in de Hermitage in Amsterdam. Als u dit interessant vindt, kunt u zich aanmelden via onderstaande link (het evenement is gratis). Ik zal daar ook aanwezig zijn.
Wat weet u over cryptovaluta? Wat zijn de voor- of nadelen? Laat het hieronder weten!
Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!
Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB
Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers