Een kop koffie per dag of een volle bankrekening?
21 december 2016 
in Blogs

Een kop koffie per dag of een volle bankrekening?

Wist u dat een kop koffie per dag voor u het verschil kan maken? Een kop koffie kost in Nederland gemiddeld € 2,90. Op het eerste gezicht een onschuldig bedrag. Maar is het dat ook?

Op onderzoek uit

€ 2,90. Een mooi bedrag voor het drinken van een goede leut. Toch geldt dat niet voor iedereen. Er zijn ook mensen die iedere werkdag koffie bestellen. En dan bedoel ik geen koffie uit het apparaat op kantoor, maar een luxe bak uit een van de merkketens. Wellicht denkt u nu, Pieter Bas, wat is het probleem? We moeten toch genieten van het leven? En dat ben ik volkomen met u eens! Maar er zit een addertje onder het gras. Stel dat u iedere werkdag koffie koopt. Dan kost u dat per jaar € 667. Als u dat bedrag niet had uitgegeven aan koffie, maar had geïnvesteerd tegen acht procent, had u na dertig jaar meer dan € 75.000 gespaard! Conclusie: uw koffie is een goudmijn.

Dat geldt ook voor andere luxe goederen

Uiteraard werkt dit niet alleen voor koffie, maar ook voor andere luxe goederen. Het werkt zelfs voor de goederen die voorzien in de eerste levensbehoefte. De truc is om de kosten niet dagelijks te maken, maar slechts op z’n tijd. Het eenmalig kopen van goederen, kost relatief weinig geld. Pas wanneer geld dagelijks wordt uitgegeven, worden kosten hoog.

Heeft u ook zo’n dure gewoonte?

Veel mensen hebben een ‘dure’ gewoonte. Het kopen van koffie is slechts één voorbeeld. Er zijn tal van andere voorbeelden. Zoals het kopen op ooghoogte in de supermarkt en het kopen van sigaretten. Allemaal voorbeelden van gewoontes die wij onszelf af kunnen leren.

Wat is uw gewoonte? Kunt u die veranderen? Laat het ons hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder.

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

Over de schrijver
Erretje
Door

Erretje

op 21 Dec 2016

Ja, heel leuk, maar waar krijg ik 8 procent rendement... Met beleggen loop je het risico alles kwijt te raken, dan maar genieten van een kop koffie..

Reactie plaatsen