Wat is uw 'kat in de zak'?

Mijn ervaring is dat investeringen in mijn bedrijf veel meer waard zijn, dan investeringen in andere bedrijven. Hoe komt dat? Doordat ik in mijn bedrijf direct kan zien of een investering meer geld oplevert dan het kost. Maar waarom is dat van belang voor u?

Investeren in uw bedrijf

Wilt u een groeiend bedrijf en heeft u geld dat u kunt investeren in groei? Dan doet u twee dingen:

  1. Investeer in uw bedrijf
  2. Meet hoeveel de investering oplevert

Beide facetten zijn belangrijk. Investeer niet zonder te meten wat de investering oplevert.

Een voorbeeld:

U heeft een nieuwe leverancier gevonden die uw website gaat beheren en zorgt dat u meer klanten vindt via het internet. Dit is een favoriet voorbeeld van mij, omdat ik veel marketeers heb ingeschakeld die meer klanten op zouden leveren. Iedere keer dat ik op het punt stond om een marketeer in te schakelen, was voor mij de hamvraag: levert het meer geld op dan dat het kost?

Om meer winst te realiseren had ik twee dingen nodig: meer verkeer op de website en meer websitebezoekers die klant worden. Iedere marketeer die ik inschakelde gaf aan dat hij dit kon regelen, echter was er niet één die dit voor mijn bedrijf winstgevend maakte. Altijd waren de kosten van de marketeers hoger dan hun toegevoegde waarde.

De oplossing: nu gebruiken wij een platform van een marketeer. Het is hierdoor niet meer nodig om de dure tijd van een marketeer in te zetten voor zaken die bijna niets opleveren. Nu zijn de kosten laag en is de winst gestegen! 

Meet u of alle investeringen winst opleveren? Wat is uw ‘kat in de zak’ investering geweest? Laat het ons hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

Over de schrijver
Reactie plaatsen