Ik ga het gewoon doen! Hier staat het geheim van mijn bedrijf!
15 maart 2016 
in Blogs

Ik ga het gewoon doen! Hier staat het geheim van mijn bedrijf!

Op school hebben wij geleerd dat wij moeten werken voor ons geld. En dat is gedeeltelijk waar. Toch is er een groot verschil in inkomen. De ene persoon die veertig uur per week werkt, kan duizend keer zoveel verdienen als een ander die net zoveel uren werkt. Hoe is dat mogelijk?

Werken voor geld

Het bekendste verdienmodel is uurtje-factuurtje. In dit verdienmodel ruilen wij onze tijd voor geld. Hierdoor kunnen wij relatief snel geld verdienen, maar het nadeel is dat wij niet meer dan veertig (of zestig) uren in een week kunnen werken. Omdat er een limiet zit aan het aantal uren dat wij kunnen werken, zit er een limiet aan ons inkomen. Wie de limiet wil verhogen, zal op zoek moeten gaan naar andere manieren om geld te verdienen. Hoe doet u dat?

 

Stop met het verkopen van uw uren

Heeft u hier al over nagedacht? Koppel de prijs niet aan uw tijd, maar aan uw dienst/product. Verleen de dienst voor een vaste prijs. Hierdoor wordt het mogelijk om uw inkomen op te schalen.

 

Betekent dit dat uw inkomen omhoog zal schieten?

Waarschijnlijk niet. Als u in een branche werkt, waarin het factureren per uur normaal is, zal het niet makkelijk zijn om veel meer per uur te gaan verdienen. Om meer te verdienen in een branche met veel concurrenten is het zaak om u te onderscheiden. Wie zich onderscheidt, heeft weinig concurrenten en kan hogere prijzen rekenen. Lukt dat niet, dan zijn er andere manieren.

 

Een voorbeeld

Neem het verdienmodel van een telecombedrijf. Deze bedrijven verdienen geld door het verkopen van telefoonabonnementen. Deze abonnementen zijn gebaseerd op ons telefoongebruik en niet op het aantal uren dat de medewerkers ons van dienstverlening voorzien. Hierdoor kunnen ze oneindig veel verdienen. Kunt u ook een verdienmodel toepassen dat niet afhankelijk is van het aantal uren dat u werkt?

 

Dit is onze oplossing:

Onze dienstverlening, het opstellen van jaarrekeningen en belastingaangiften, is ontzettend arbeidsintensief. Daarom zijn ook wij op zoek naar een nevenactiviteit, waarbij wij niet afhankelijk zijn van het aantal uren dat wij werken.

Wij zijn op dit moment bezig met de ontwikkeling van een online videocursus. In deze cursus gaan wij dieper in op de belangrijkste geldtips voor ondernemers. De waarde die wij hiermee creëren wordt vele malen hoger dan de kosten ervan, wat een groot voordeel is voor ondernemers. Voor ons is het voordeel dat wij slechts één keer hoeven te werken. Wij maken één keer een videocursus en kunnen deze daarna meerdere malen verkopen.

Doordat de ontwikkeling van de online videocursus relatief weinig tijd kost, kunnen wij dit naast onze huidige werkzaamheden verrichten. Het verlenen van financiële- en belastingadviezen blijft onze kernactiviteit.

 

Inkomen verhogen

Wilt u meer verdienen? Dan is het maken van een videocursus een goed voorbeeld om u mee bezig te houden. Ook kunt u denken aan het schrijven van een e-book, het ontwikkelen van een app of het verkopen van licenties. In al deze voorbeelden hoeft u na het verkopen van het product/dienst niet extra te werken. Hierdoor zit er geen plafond aan uw inkomen! Hoe kunt u het plafond op uw inkomen wegnemen? Deel het hieronder!

 

Wilt u een bepaald onderwerp in onze online videocursus zien? Laat het ons hieronder weten! De meest gewilde onderwerpen behandelen wij in de cursus.

 

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Over de schrijver
Pieter Kirsten
Door

Pieter Kirsten

op 21 Mar 2016

You are right in saying there is a limit to how much you can earn if you are paid for your time input. Basically, you want to de-couple your time input from the income received. To do this you can use leverage. You can for example leverage money, knowledge, technology and your own and other people's time. With the video series, you are leveraging your knowledge and time by having it be multiplied every time it is viewed. Just an idea would be to leverage technology to reduce the amount of time needed to do the accounting.

Reactie plaatsen