Hoe is het geld in Nederland verdeeld?
23 oktober 2015 
in Blogs

Hoe is het geld in Nederland verdeeld?

In Nederland heeft 1% van de bevolking, 25% van het totale vermogen in handen. En 10% van de Nederlanders heeft 60% van het totale vermogen in handen*. Hoe kan het geld zo verdeeld zijn? En is het voordelig dat het geld zo verdeeld is?

De verdeling

In ieder land is het totale vermogen anders verdeeld, maar in ieder land zijn er grote overeenkomsten. In alle landen kan de bevolking worden verdeeld in drie groepen: de eerste groep heeft geen of zelfs een negatief vermogen. De tweede groep heeft een positief vermogen (10% van de bevolking heeft 60% van het vermogen) en de derde groep heeft heel veel vermogen (1% van de bevolking heeft 25% van het vermogen).

Hoe zorgt u ervoor dat u een vermogen opbouwt?

Vermogen wordt opgebouwd door te investeren en door het ontvangen van erfenissen. Inspelen op een erfenis is niet mogelijk. U kunt er niet voor zorgen dat uw erflaters een groot vermogen opbouwen. Wel kunt u zelf een vermogen opbouwen. Dat kunt u op twee manieren doen: investeer geld of bouw een bedrijf.

Is dit voor iedereen mogelijk?

Door de oude uitspraak “wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje” kan men denken dat mensen die arm geboren zijn, niet rijk kunnen worden. Maar het tegenovergestelde is waar. In onze economie is het heel goed mogelijk om rijk te worden, ook als u arm geboren bent! Iedereen kan een bedrijf starten en daar geld mee verdienen. Ook is het voor iedereen mogelijk om te investeren.

Hoe gaat u uw vermogen vergroten? Laat het ons hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

*Bron: OESO

Over de schrijver
Reactie plaatsen