Hoe haalt u maximaal voordeel uit uw belastingaangifte? Speciaal voor ondernemers
12 april 2016 
in Blogs

Hoe haalt u maximaal voordeel uit uw belastingaangifte? Speciaal voor ondernemers

Deadline 1 mei.

Het is zover: tijd om de belastingaangifte in te dienen! Wellicht niet uw grootste hobby, maar dit jaar gaan we het leuk maken! Laten we focussen op de voordelen. Wie kan het grootste belastingvoordeel behalen? Hier staan de 6 beste tips:

Investeringsaftrek

Heeft u afgelopen jaar meer dan € 2.300 geïnvesteerd? Maak dan gebruik van de extra belastingkorting. U mag 28% van uw totale investering opvoeren als fictieve kosten. U betaalt dus minder belasting!

Investeerde u meer dan € 55.745? Dan berekent u de korting op een andere manier. Kijk daarvoor in de tabel op de website van de Belastingdienst. Of bel ons kantoor op 020-261 2844. 

Giften

Bijdragen aan goede doelen leveren in de meeste gevallen een belastingvoordeel op. Heeft u geld gedoneerd, dan wordt dat gewaardeerd door de fiscus. Het is daarbij wel belangrijk dat u geld overmaakt aan ANBI’s (goede doelen met een keurmerk). Alleen dan leveren de giften een belastingvoordeel op. Of een goed doel een ANBI is, kunt u eenvoudig op hun website vinden.

Pensioenopbouw

Bouwt u pensioen op bij een professionele instelling? Dan is de kans groot, dat dit u een belastingvoordeel oplevert. De grote instellingen zorgen er standaard voor dat u recht heeft op het voordeel. Vergeet deze niet mee te nemen in uw aangifte!

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ook de arbeidsongeschiktheidsverzekering levert u een groot belastingvoordeel op! Wanneer de verzekering is afgesloten om recht te hebben op periodieke uitkeringen wegens ziekte of invaliditeit krijgt u belastingkorting. Voeg daarom ook de betaalde premies toe in uw aangifte!

Eenmanszaak of VOF?

En meer dan 1225 uur in uw bedrijf gewerkt? Dan heeft u recht op de zelfstandigenaftrek. In 2015 geeft deze aftrekpost een korting van € 7.280. Was u ook minder dan drie jaar ondernemer? Dan heeft u ook recht op de startersaftrek van € 2.123. Niet vergeten!

Last but not least

Zet alle kosten op de zaak. En dan bedoel ik ook ALLE kosten die u zakelijk gebruikt. Denk aan telefoonkosten, een computer, reiskosten, verblijfkosten, zakelijke kosten die u met de credit card heeft betaald, een website, apps, etc.. Er blijft ieder jaar voor honderden euro’s belastingvoordeel liggen. Verdient u honderden euro’s per uur?

Behaalt u het grootste belastingvoordeel? Laat het ons hieronder weten!

Wilt u collega ondernemers mee laten genieten? Deel dit artikel hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

Over de schrijver
Reactie plaatsen