Hoe de rijken rijker worden
21 januari 2015 
in Blogs

Hoe de rijken rijker worden

Doelen stellen is de belangrijkste reden dat rijken rijker worden en de armen arm blijven. De rijken zorgen dat ze altijd inzicht hebben in hun financiën en zijn niet bang om geconfronteerd te worden met hun eigen gegevens. Om dit inzicht te vergroten beheren ze meerdere bankrekeningen, waarbij ze iedere rekening gebruiken voor een ander doel. Een van deze doelen is investeren. Alleen al door het feit dat ze geld apart zetten houden ze meer geld over. Daarnaast investeren ze het geld zo dat ze er een positief rendement op behalen. Ze vermeerderen hun vermogen.Door het apart te zetten kunnen ze het niet uitgeven aan zaken die ze voor hun lol gebruiken en waarde verliezen, zoals een auto.

Hoe de armen arm blijven

Een auto is een duidelijk voorbeeld van een product dat zijn waarde verliest. De enige waarde die het biedt is status. Maar het geld dat ervoor is uitgegeven zie je nooit meer terug.

Investeringen

Aandelen, vastgoed en obligaties zijn goede voorbeelden van investeringen die meer geld opleveren. De veiligste vorm is de obligatie. Dit is een lening waarop u rente ontvangt. Na een vaste looptijd van bijvoorbeeld 5 jaar ontvangt u uw investering terug. Met zekerheid verhoogt u uw vermogen. Het nadeel is echter dat het rendement niet hoog is in verhouding tot aandelen en vastgoed.

Aandelen

Aandelen hebben het voordeel dat ze meer waard worden als het bedrijf in waarde stijgt. Koop daarom aandelen van bedrijven die groeien. Bijkomend voordeel is dat bedrijven op hun aandelen ook dividenden uitkeren. Deze zijn vaak hoger dan de rentes die obligaties uitkeren. Echter kunnen aandelen ook veel waarde verliezen en dat is bij obligaties niet het geval.

Vastgoed

Ten derde is er vastgoed. Vastgoed is voor iedereen bekend. Er zijn twee soorten vastgoed: particulier en zakelijk vastgoed. De particuliere markt doet het nog steeds goed, maar de zakelijke markt heeft het moeilijk. Het verhuren van vastgoed levert een passief inkomen op. Dat is zo interessant aan vastgoed. Echter kan het ook veel discussies met huurders opleveren die duurder kunnen zijn dan u zou willen.

Welke investeringsvorm spreekt u het meest aan? Laat het ons hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Over de schrijver
Reactie plaatsen