Ga niet beleggen omdat iedereen veel winst maakt!
13 november 2018 
in Blogs

Ga niet beleggen omdat iedereen veel winst maakt!

De laatste tijd hoor ik van steeds meer mensen dat ze gaan beleggen. Bijna altijd zijn ze aangemoedigd door vrienden die veel winst hebben gemaakt. Maar is het een goed moment om te gaan beleggen als anderen veel winst hebben gemaakt?

Wanneer maakt men veel winst op aandelen?

Als de prijzen stijgen. En hoe verder de aandelenprijzen stijgen, des te groter de kans dat het aandeel te duur is geworden. Vroeg of laat wordt de prijs gecorrigeerd en daalt de prijs.  

-Hoe meer mensen winst hebben gemaakt, hoe groter de kans dat de prijzen gaan dalen-  

Particuliere beleggers in het nadeel

Doordat particuliere beleggers relatief weinig kennis hebben van bedrijven en beurzen, is het voor hen moeilijker in te schatten wanneer ze aandelen moeten kopen. Vrienden praten steeds meer over hun winsten en langzaam maar zeker denken steeds meer mensen dat ze mee moeten doen om geen winsten mis te lopen. Dit is een goed voorbeeld van beleggen op basis van emotie. Zorg dat u zo weinig mogelijk emotie toelaat als u belegt! Laat u niet meeslepen door anderen, maar denk na voordat u aan de slag gaat. Heeft u geen of weinig ervaring, begin dan altijd met kleine bedragen en beleg nooit met geleend geld. Gebruik alleen geld dat u kunt missen. In het begin is de kans groot dat u verlies maakt. En dat is helemaal niet slecht. Dat is leergeld. De meest wijze lessen leert u in het begin.

Hoe staat de beurs ervoor?

De beurzen zijn de afgelopen tien jaar gestegen. Dat is uniek. Zelden stijgen de beurzen zo lang achtereenvolgens. De beurs zakt gemiddeld iedere vijf, zeven of tien jaar flink in, maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd. Toch geeft dit niet aan dat de beurs binnen een jaar in zal storten, want de geschiedenis herhaalt zich nooit op dezelfde manier.

Warren Buffett

Volgens Warren Buffett zijn aandelen op dit moment duur. Aangezien hij een van de beste investeerders van de wereld is, kunt u deze uitspraak serieus nemen.

Dit zijn twee graadmeters die aangeven dat een crash mogelijk is. Helpt deze informatie u om een beter onderbouwde beslissing te kunnen nemen? Laat het hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen