Eén manier om de juiste beslissingen te nemen als ondernemer!
22 juni 2016 
in Blogs

Eén manier om de juiste beslissingen te nemen als ondernemer!

Het ondernemerslandschap is de afgelopen jaren sterk veranderd. Dat heeft het ondernemen soms moeilijker gemaakt, maar het heeft ook voordelen! Hoe maakt u hier gebruik van?

Kansen!

Het grootste voordeel is het aantal kansen dat wij als ondernemer hebben op het moment dat de economie verandert. Een praktijkvoorbeeld van PARTEQ: toen ik vijf jaar geleden mijn bedrijf oprichtte, ontwikkelde de boekhoudsoftware zich snel. Hierdoor kon dezelfde administratie in minder tijd worden verwerkt. Omdat grote en logge accountantskantoren, nauwelijks inspelen op deze veranderingen, zijn zij veel duurder. Voor ons is het daarom makkelijk concurreren. Dat is nu, vijf jaar later, nog steeds het geval!

Wat is er nu mogelijk voor u?

Door deze snelle ontwikkeling in software, is het mogelijk om een grote efficiëntieslag binnen uw bedrijf te behalen. Binnen een week, kunt u werken met betere software. Daarnaast kunt u de software efficiënter gebruiken.

Wist u dat het mogelijk is om software de facturen te laten scannen en herkennen? Dat facturen niet meer handmatig worden ingeboekt? Dat 90% van de bankmutaties automatisch kan worden verwerkt?

Het voordeel:

  1. Houd meer tijd over
  2. Maak minder kosten EN
  3. Krijg inzicht in de cijfers van vandaag.

Wellicht spreken de kosten- en tijdsbesparingen u het meeste aan en die zijn zeker interessant, maar vergeet het derde punt niet. Het inzichtelijk maken van de cijfers. Wist u dat het mogelijk is om binnen een uur een liquiditeitsbegroting op te stellen? Wist u dat de liquiditeitsbegroting het belangrijkste financiële overzicht voor uw bedrijf is?
Nooit eerder was het zo makkelijk om deze overzichten op te stellen en toch wordt er nog nauwelijks gebruik van gemaakt.

DOE DIT: richt uw administratie efficiënt in, gebruik de software efficiënt en zorg dat u altijd de belangrijkste financiële gegevens bij de hand heeft om de juiste beslissingen te nemen.

Hoe neemt u zo snel mogelijk de juiste beslissingen? Laat het ons hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

Over de schrijver
Reactie plaatsen