De top 5 boeken over rijkdom!

Wil je meer weten over geld? Dan heb ik een verrassing! Ik heb namelijk mijn top vijf boeken over rijkdom samengesteld en kort beschreven waarom deze boeken interessant zijn. Hier staan ze!

Secrets of the Millionaire Mind – T. Harv Eker

Dit boek laat u kennismaken met de basisprincipes van geld. Eigenlijk gaat dit boek helemaal niet over geld, maar over de manier waarop wij over geld denken. T. Harv Eker legt in zijn boek feilloos uit waarom sommigen weinig en anderen veel geld verdienen. Het heeft allemaal te maken met de manier waarop wij over geld denken.

The Richest Man in Babylon – George Samuel Clason

George Samuel Clason legt in zijn boek de absolute basis van geld uit. Het is makkelijk leesbaar en geeft toch de belangrijkste geldlessen. Zo legt hij uit dat schulden dienen te worden afgelost. De beloning hiervan is groot. Daarnaast vertelt hij in verhaalvorm waarom een deel van uw inkomsten van u is en waarom het van u moet blijven. Hoe u dat doet, leest u in zijn boek.

Rich Dad Poor Dad – Robert T. Kiyosaki

Robert. T. Kiyosaki gaat in dit boek dieper op de basis van geld in, dan T. Harv Eker en George Samuel Clason. Kiyosaki legt het verschil uit tussen investeringen en impulsaankopen. Daarnaast laat hij op eenvoudige wijze zien hoe een winst- en verliesrekening en een balans werken en gebruikt dit om het verschil tussen de armen, de middenklasse en de rijken te beschrijven.

Money Master the Game – Tony Robbins

Robbins staat beter bekend als motivational speaker, maar heeft zich de afgelopen jaren verdiept in het geldsysteem en dat is duidelijk te lezen in zijn boek! Bereid u voor op 640 pagina’s waardevolle informatie over geld. Hij weet de meest complexe financiële constructies te vereenvoudigen, zodat iedereen het kan gebruiken. Voor de lezer heeft hij een zevenstappenplan opgesteld, dat direct kan worden uitgevoerd om de financiën op orde te brengen en te houden.

Multiple Streams of Income – Robert G. Allen

Dit is mijn favoriet! Wie meer vermogen op wil bouwen, heeft bijna altijd extra inkomstenbronnen nodig. Robert G. Allen legt eerst uit hoe de lezer zijn geldlekken moet dichten, om vervolgens extra inkomen te genereren. Hij begrijpt als geen ander hoe vermogen moet worden opgebouwd en laat je voor een paar tientjes meegenieten van zijn beste tips!

De Geldmachine 

Ondanks deze goede boeken, ontbrak er een boek dat tips geeft die eenvoudig kunnen worden toegepast. Daarom heb ik ook een boek geschreven. In De Geldmachine leg ik uit hoe u meer geld op uw privérekening ontvangt, meer winst maakt in uw bedrijf en hoe u een inkomen opbouwt buiten uw bedrijf! Bent u benieuwd? Bij bol.com kunt u het boek bestellen.

Welk boek spreekt u het meest aan? Of vindt u een ander boek beter? Laat het ons hieronder weten. Ik ben benieuwd!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder (Linkedin, Facebook, Twitter)!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB
Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

Over de schrijver
Wubbo Staal
Door

Wubbo Staal

op 31 Mar 2016

Goedemorgen Pieter Bas,Ik heb je advies gevolgd en het boek van Robert G. Allen besteld. Ben benieuwd. Lijkt me in ieder geval makkelijk leesbaar en motiverend!Groeten,Wubbo

Pieter Kirsten
Door

Pieter Kirsten

op 01 Apr 2016

Ook een aandrader van Robert Kiyosaki is "Rich Dad's CASHFLOW Quadrant". Dat betreft het 2e boek in zijn Rich Dad reeks.

Reactie plaatsen