De beste boekhoudsoftware

De afgelopen jaren is er veel veranderd in ‘accounting land’. Vooral de manier van administreren is veranderd. Vroeger werd alles met de hand geschreven in kasboeken, maar vandaag de dag gebruiken we de meest vooruitstrevende software. Hoe doet u hier zo veel mogelijk uw voordeel mee?

Uw boekhoudsoftware

Voordat u uw eerste werknemer in dienst neemt, is het tijd voor goede boekhoudsoftware. De reden? Tijd besparen. Heel veel tijd besparen. Het bedrag dat u betaalt voor goede software weegt zeker op tegen de baten. Vooral op de lange termijn. Hoe groter uw administratie wordt, des te moeilijker en duurder het wordt om uw boekhouding over te zetten naar professionele software. Maar hoe weet u nu welke boekhoudsoftware de juiste is?

De prijs

Een makkelijke en snelle manier om te zien welke software aan uw verwachting zal voldoen is door te kijken naar de prijs. Software die gratis is, is niet meer de software waar u naar op zoek bent. Ook software waarvoor u maandelijks tussen de € 10 – 20 betaalt is niet voldoende. U kunt ervan uitgaan dat software die meer dan € 35 per maand kost, zal voldoen aan uw verwachtingen. Wij zijn voor een lager bedrag nog geen pakket tegengekomen dat goed genoeg is.

De mogelijkheden

Het is moeilijk om te zien of software goed genoeg is. Maar daar kunnen wij u bij helpen. Software kan u namelijk op verschillende manieren helpen om tijd te besparen.

– Ten eerste, de bankkoppeling. Hierdoor kunt u de mutaties van uw bank importeren in uw boekhoudsoftware (sommige banken kunt u zelfs live koppelen). Het is niet meer nodig om de bankmutaties zelf in te typen in uw software. Dit bespaart u een hoop tijd en frustraties.
– Ten tweede, het zelflerende deel van de software. Een goed voorbeeld hiervan is dat boekhoudsoftware leert dat telefoonkosten automatisch moeten worden geboekt op de grootboekrekening ‘telefoonkosten’. Ook kunt u de software leren dat er altijd 21% BTW op telefoonkosten zit.
– Een derde en zeker geen onbelangrijk aspect van de software is de mogelijkheid om het te koppelen met andere software. Als u uw Customer Relationship Management (CRM) software koppelt met uw boekhoudsoftware, dan is het wel zo fijn als de klantendatabase die u aanmaakt in uw CRM software ook direct voorkomt in uw boekhoudsoftware. Hier noem ik als voorbeeld de CRM software, maar u kunt ook navragen of u andere soorten software kunt koppelen.

Als u op zoek bent naar goede boekhoudsoftware, dan kunt u deze vragen stellen aan de softwareleverancier. Als ze op één van deze drie vragen antwoorden dat het niet mogelijk is, dan heeft u (nog) geen pakket gevonden dat zo veel mogelijk tijd kan besparen.

Op dit moment geven wij de voorkeur aan Twinfield. Deze software voldoet aan alle drie de mogelijkheden. Deze software bevat uiteraard ook veel andere tijdbesparende mogelijkheden. Naast Twinfield zijn er natuurlijk ook andere pakketten die goed genoeg zijn. Dus bent u op zoek naar goede software, gebruik dan deze drie checks!

Vindt u dit blog nuttig en heeft u suggesties voor nieuwe blogs? Mail ons! We schrijven graag over onderwerpen die JULLIE interessant vinden.

Zijn dit ook goede tips voor uw netwerk? Deel de tips hieronder!

Tot snel!

drs. Pieter Bas Jansen RB

Over de schrijver
Reactie plaatsen