Crowdfunding als investering en als marketing
07 januari 2015 
in Blogs

Crowdfunding als investering en als marketing

Crowdfunding is de nieuwste en meest creatieve manier om geld op te halen. Steeds vaker zitten er ondernemers bij ons aan tafel die willen starten met een crowdfunding campagne. En dat is niet vreemd, want crowdfunding kan worden ingezet als investering en als marketing. Heeft u al nagedacht over het starten van een campagne?

Crowdfunding als investering

Dit is het eerste waar iedereen aan denkt bij het woord crowdfunding. En voor een groot deel klopt dat ook. Het is een goede manier om geld op te halen om een nieuw project te starten. Een goed voorbeeld is de Zano nano drone. Zano ontwikkelt kleine helikopters waarmee u uzelf kunt fotograferen vanuit de lucht. Ze bieden op het kickstarter platform producten aan variërend van  een $ 5 ‘thank you’ tot een $ 540 ‘familiy pack nano drones’. Op dit moment hebben ze al meer dan $ 800.000 opgehaald. Een mooi begin om te investeren.

 

Maar er is meer

Zano heeft met haar campagne niet alleen investeringsgeld opgehaald. Ze heeft ook een groot aantal producten verkocht! En dat is precies wat vaak vergeten wordt. Crowdfunding is een uitgelezen mogelijkheid om producten te verkopen. Zano heeft nu al aan 5500 fans 21 verschillende producten verkocht. En als die fans ambassadeurs van hun producten worden, dan gaat Zano de komende jaren nog veel meer producten verkopen!

 

De kers op de taart

Investeringsgeld is handig om mee te starten en ambassadeurs die u de komende jaren helpen om nieuwe producten te verkopen zijn mooi meegenomen, maar wat is op dit moment het grote voordeel van een campagne? Dat zit hem in de marketing! Op crowdfunding platformen komen veel bezoekers die nog geen onderdeel zijn van uw netwerk. Zonder dit platform kunt u ze waarschijnlijk ook niet zo snel bereiken. Crowdfunding biedt u daarom de kans om een totaal nieuw netwerk op te bouwen. Bezoekers delen uw informatie op social media platformen, zodat u snel extra naamsbekendheid opbouwt. En op uw social media platformen kunt u uw crowdfunding campagne weer promoten.

 

Crowdfunding als investering en als marketing

Bent u van plan om een lening af te sluiten bij de bank, waarover u nu gemiddeld 11% rente betaalt? Of ziet u de voordelen van de nieuwste financieringsvorm? Laat het ons hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen