Bitcoin, wij kunnen niet achterblijven!
26 december 2017 
in Blogs

Bitcoin, wij kunnen niet achterblijven!

Ondertussen wordt de Bitcoin op veel feesten en partijen besproken. Vooral om de winsten te delen. De Bitcoin wordt namelijk veel gebruikt als investering, maar wat is de Bitcoin en hoe werkt het?

Bitcoin als betaalmiddel

De Bitcoin is een ‘nieuw’ betaalmiddel. Het is te vergelijken met de euro en de dollar. Wij zouden het de broer van de euro en de dollar kunnen noemen. Waarom? Omdat u met Bitcoins alles kunt kopen wat u wilt. U kunt bijvoorbeeld expat woningen huren, huizen laten taxeren, rijles volgen, auto’s kopen, eten thuis laten bezorgen, koffie bestellen, vitamines kopen en meer (zie voor meer voorbeelden http://www.watisbitcoin.nl/uitgeven.php).

Wereldwijd

De Bitcoin is niet aan één land gekoppeld, maar een munteenheid die over de hele wereld gebruikt kan worden. Omdat de Bitcoin een digitale munt is, heeft u een computer of smartphone nodig om uw aankopen te betalen. U kunt overal ter wereld met Bitcoins betalen zonder dat u eerst uw geld inwisselt tegen de lokale munteenheid, zoals wij euro’s inwisselen voor dollars als wij in Amerika op vakantie gaan. Omdat u geen geld meer hoeft te wisselen, hoeft u geen fees aan de bank te betalen. Daarentegen heeft de Bitcoin het nadeel dat er per transactie ongeveer € 3 betaald moet worden om de betaling te laten verwerken. Er wordt aan dit nadeel gewerkt en waarschijnlijk wordt dit in de toekomst goedkoper (meer hierover kunt u hier lezen: https://bitcoin.nl/nieuws/waarom-betalen-we-fees-99).

Een groot voordeel van de Bitcoin

Niemand kan Bitcoins bijdrukken. Alle munteenheden worden beheerd door overheden. Al deze overheden hebben één ding gemeen: zij drukken geld bij. Hierdoor daalt de waarde van deze munten sterk in waarde. In een eerder blog schreef ik dat de dollar sinds 1971 meer dan dertig keer zo weinig waard is geworden. Dat komt doordat de Amerikaanse overheid geld bijdrukt. In Europa gebeurt precies hetzelfde met de euro. Ons geld wordt minder waard. Maar daar kunt u iets tegen doen: koop Bitcoins. Nee, geintje. Koop niet meteen Bitcoins, maar weet wel dat Bitcoins u beschermen tegen het bijdrukken van geld. In totaal zullen er namelijk 21 miljoen Bitcoins beschikbaar zijn. Omdat de munt decentraal wordt beheerd, kunnen er geen munten worden bijgedrukt. De Bitcoin kan dus niet in waarde dalen, doordat iemand munten bijdrukt. Uiteraard zijn er wel andere factoren die invloed hebben op de waarde. Op dit moment is de Bitcoin alles behalve stabiel.

Wat is eenvoudiger dan één munteenheid die iedereen kan gebruiken?

Niets! Daarom is het heel goed mogelijk dat over tien jaar de hele wereld naast zijn eigen valuta een digitale portemonnee met Bitcoins heeft.

Wanneer breekt de Bitcoin niet door?

Als overheden wereldwijd de Bitcoin tegenwerken, krijgt de Bitcoin het moeilijk. Er zal altijd een netwerk van mensen blijven bestaan dat de Bitcoin blijft gebruiken, maar het aantal deelnemers zal afnemen. Wordt de Bitcoin niet tegengewerkt op grote schaal? Dan is het mogelijk dat de Bitcoin een hele grote rol gaat spelen. Het leuke is dat niemand weet waar het heen gaat. Toch zijn er mensen die zeker lijken te weten dat de Bitcoin nooit meer waard zal worden dan € 11.500. Dat is ondertussen al gebeurd. Ook zijn er mensen die zullen zeggen dat het oneindig veel waard wordt. Krijgen zij wel gelijk? Wat denkt u? Laat het hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen