7 bankrekeningen aanmaken? Lees hier waarom:
04 februari 2015 
in Blogs

7 bankrekeningen aanmaken? Lees hier waarom:

Verdeelsleutels gebruiken op uw bankrekening is de beste manier om uw geld te beheren. Veel mensen denken dat ze hun geld kunnen beheren door in gedachten hun bankrekening op te splitsen, maar veel beter is het werkelijk opsplitsen van de rekeningen. Doe dit door meerdere bankrekeningen aan te maken. Ik heb er zeven, maar een ander aantal is mogelijk.

De verdeling

Een van de rekeningen gebruikt u om de vaste lasten mee te betalen, zoals voedsel en hypotheekrente. Een andere rekening gebruikt u om te investeren. Dit is de reden dat de rijken meer geld hebben dan de armen. Wie iedere maand geld opzij zet om te investeren houdt op de lange termijn meer geld over. Dit geld kan geïnvesteerd worden in projecten die nog meer geld opleveren. De rekensom wordt heel makkelijk. Geld opzij zetten plus rendement behalen is gelijk aan meer geld overhouden.

Nog 5 rekeningen

Daarnaast kunt u er voor kiezen om nog 4 of 5 rekeningen te openen. Gebruik de derde rekening om geld aan een goed doel te geven. Door het geld op een aparte rekening te zetten voelt het namelijk niet meer als een bedrag dat u uitgeeft ten koste van uw vermogen. Het voelt alsof uw vermogen gelijk blijft en u anderen helpt. Win win! Iedereen die niet gelooft dat dit werkt wil ik bij deze uitdagen om het om z’n minst twee maanden te proberen. Laat ons hieronder weten wat het resultaat is!

Trouwens het aanmaken van extra bankrekeningen kan vaak gratis.

Vakantie

Gebruik de overige 4 rekeningen om uw geld te verdelen over vakanties, noodgevallen, dromen en fun. Als  u niet van vakanties houdt, laat deze rekening dan weg. Maar voor alle vakantieliefhebbers is dit een leuke rekening.

Noodgevallen

Maak ook een rekening aan voor noodgevallen. Bijvoorbeeld voor tijdelijke werkloosheid/lage omzet en voor wasmachines die kapot gaan.

Dromen

De droomrekening is de rekening waarop u geld stort voor uw dromen. Dit is een rekening waarop u voor uzelf een doel kunt stellen. Leef dit doel ook na! Het gaat u zeker helpen om het doel te realiseren. Meer hierover kunt u in ons vorige blog lezen: Hoe de rijken rijker worden.

Fun

Als laatste is er de fun rekening. Ook voor deze rekening geldt dat u het geld al reserveert om uit te geven. Zet hier 10% van uw inkomen op. Belangrijk bij deze rekening is dat u het geld minimaal 1x in de drie maanden uitgeeft. U zult gaan merken dat het nog leuker wordt om geld uit te geven in de kroeg.

Aanpakken!

Gisterenavond realiseerde ik me dat het aanmaken van meerdere bankrekeningen nog krachtiger is, dan ik voorheen altijd heb gedacht. Daarom stuurde ik in 2015 iedereen die hieronder op dit blog reageerde extra informatie over deze strategie. Wilt u weten hoeveel procent van uw inkomen u apart kunt zetten om te investeren? Wilt u weten hoe u als ondernemer een vast inkomen genereert, zodat u het maximale uit uw geld haalt? Of heeft u andere vragen? Stel ze hieronder en ontvang extra informatie!

Hoeveel bankrekeningen gaat u aanmaken? Laat het ons hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!

drs. Pieter Bas Jansen RB

Over de schrijver
Dirk
Door

Dirk

op 16 Jun 2019

Beste Pieter, Je schrijft: ''Win win! Iedereen die niet gelooft dat dit werkt wil ik bij deze uitdagen om het om z’n minst twee maanden te proberen.'' Mag ik vragen wat je eigen ondervindingen zijn met donatie en giften? Ik ben momenteel rekeningen aan het ordenen en bepalen welke percentages waarnaar gaan en kan wel inspiratie gebruiken! Groet, Dirk

Pieter Bas Jansen
Door

Pieter Bas Jansen

op 18 Jun 2019

Beste Dirk, Maandelijks reserveer ik 5% van mijn netto inkomen om aan goede doelen te schenken. Het werkt ontzettend goed! Hartelijke groet, Pieter Bas

Reactie plaatsen