Bedrijven focussen te veel op omzetgroei
28 februari 2017 
in Blogs

Bedrijven focussen te veel op omzetgroei

Ondernemers krijgen steeds meer vertrouwen in een groeiende economie dit jaar en verwachten dat zowel de omzet als de winst gaan stijgen. Dat blijkt uit het SRA- rapport ‘2017 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’.

Wij zien bij onze klanten hetzelfde vertrouwen.

De grondslagen

In 2015 is de kredietwaardigheid van het MKB verbeterd naar 75,7%. Deze verbetering was te zien in alle branches. De kredietwaardigheid van de medische sector steeg het hardst, namelijk met 87,2%.

Meest opvallend is dat ondernemers afgelopen jaar meer hebben geïnvesteerd. Zij verwachten deze investeringen terug te verdienen door de omzetgroei in 2017. Niet alleen afgelopen jaar, maar ook in 2017 gaan ondernemers naar verwachting (3,2%) meer investeren.

 

Meer omzet

Ondernemers gaan gemiddeld uit van een verdere groei van de omzet. Zij verwachten een gemiddelde omzetgroei van 7,2%. Naar verwachting zal de winst met slechts 6,4% groeien. Daar valt in onze ogen de grootste winst te behalen. Het grootste deel van de MKB-ondernemers let alleen op de omzetgroei en houdt de winstgroei onvoldoende in de gaten. Is het in uw voordeel om alleen te focussen op de omzet? Of doet u er beter aan door ook te kijken naar uw winstcijfers?

 

Hoe verhoogd u dit jaar de winst? Waar focust u op? Laat het ons hieronder weten!

 

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder.

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

 

Bron: SRA- rapport ‘2017 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’, www.accountancyvanmorgen.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen