4 Manieren om weg te blijven uit de rat race
20 juli 2016 
in Blogs

4 Manieren om weg te blijven uit de rat race

Vorige week stond in het teken van het arbeid/geld kwadrant. Daarin maakte ik onderscheid tussen werklozen, werknemers, ondernemers en investeerders. Wie loopt met de grootste glimlach rond? Hoe blijft u weg uit de rat race?

Zijn werklozen gelukkig?

Mijn mentor ondernemerschap, Nisandeh Neta, heeft werklozen, werknemers, ondernemers en investeerders getraind. In zijn trainingen ondervond hij dat van al deze groepen de werklozen het minst gelukkig zijn. Daarom is het belangrijk om nooit werkloos te raken. Ga op zoek naar een baan! Waar zou u willen werken? Bied dat bedrijf aan om een maand gratis voor ze te werken. In die maand kunt u laten zien hoe toegewijd u bent. Zo krijgt het bedrijf de kans u te leren kennen. Voor u is dit een uitgelezen kans om in het ritme te komen. Na drie weken zit u met de werkgever om tafel, om uw nieuwe loonstrook te bespreken.

Arbeid geld kwadrant

Een baan?

Ondernemers en investeerders zijn gelukkiger dan werknemers. Is dat erg? Nee, absoluut niet, want u kunt ook ondernemen! Heeft u er ooit over nagedacht om te gaan ondernemen? Dat kan makkelijk naast een baan. Begin één dag per week te werken aan uw startup. Wilt u meer dagen per week ondernemen? Gewoon doen! In het ergste geval gaat u weer terug in loondienst. Hoe groot is het risico?

Bent u ondernemer?

Dan kunt u uw leven nog makkelijker maken! Er zijn twee manieren: (1) investeer uw vermogen of (2) verdien passief inkomen. Heeft u vermogen opgebouwd? Gebruik dit om te investeren en uw vermogen te vergroten. Heeft u nog geen vermogen? Verhoog uw inkomen met passief inkomen. Passief inkomen is een manier om geld te verdienen, waarbij u in het begin werkt om een product te ontwikkelen en u niet meer hoeft te werken nádat u het verkoopt. Daardoor werkt u even hard als u het product tien keer verkoopt als wanneer u het 100 keer verkoopt. Dit inkomen kunt u jaar na jaar ontvangen. Stel dat u een ebook heeft geschreven en u ieder jaar geld ontvangt. Geeft dat een vrij gevoel?

Bent u investeerder?

Dan is de kans groot dat u met een grote glimlach door het leven gaat. En het kan nog beter: kunt u meer verdienen door op een andere manier te investeren? Weet u hoe hoog het rendement van afgelopen jaar was? Kan dat hoger? Er zijn tal van investeringen mogelijk: de beurs, obligaties, rentenieren, onroerend goed, goud etc. Wist u dat investeren op de beurs het hoogste rendement heeft gegenereerd in het verleden?

Bekijk het arbeid/geld kwadrant. In welk kwadrant bevindt u zich? Wat gaat u doen om met een grotere glimlach door het leven te gaan? Laat het ons hieronder weten!

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen