4 Manieren om uw leven in te delen?
06 juli 2016 
in Blogs

4 Manieren om uw leven in te delen?

Werkloos, werknemer, ondernemer en investeerder. Dat zijn de vier manieren waarop wij ons leven in kunnen delen. Waarom zou u de ene variant verkiezen boven de andere?

Om het makkelijk te maken heb ik dit samengevat in het arbeid/geld kwadrant (zie afbeelding). Op de assen staat de hoeveelheid verrichte arbeid en het verdiende geld.

Arbeid geld kwadrant

We beginnen linksonder

Linksonder staat de groep die niet werkt en weinig inkomen geniet. Hieronder vallen personen met een uitkering. Doordat deze groep niet kan bijdragen in hun werk en een laag inkomen heeft, is het moeilijk mentaal fit te blijven. Blijf daarom weg uit dit deel van het kwadrant en blijf aan het werk!

 

Hoeveel makkelijker is het als werknemer?

Als werknemer is het vele malen makkelijker om fit te blijven. In de eerste plaats is het inkomen een stuk hoger dan bij een uitkering. Daarnaast dragen werknemers bij aan hun omgeving. Hierdoor gaat de energie vanzelf stromen. Maar er is een variant die nóg leuker is!

 

De ondernemer!

Want daar draait het toch om? Werken op tijden die u zelf bepaalt, doen wat ú wilt en meer verdienen dan een werknemer. Doordat ondernemers iedere dag kunnen doen wat zij belangrijk vinden, is het vele malen makkelijker om het maximale uit het leven te halen!

De ondernemer staat rechtsboven: verricht veel arbeid en verdient veel geld.

 

Kan het nog mooier?

Jazeker! Het is namelijk mogelijk om evenveel te verdienen als een ondernemer, zonder daarvoor te moeten werken. Dit is het laatste deel van het kwadrant: de investeerder. De investeerder heeft genoeg geld verzameld om het te kunnen investeren en daarmee geld te verdienen. Het resultaat? Tijd om alleen maar bezig te zijn met de belangrijkste zaken in uw leven!

 

Wie denkt u dat de grootste glimlach heeft?

Als u het mij vraagt wordt het geluk steeds groter als wij met de klok mee draaien. We starten linksonder. Van werkloos, naar werknemer, naar ondernemer en als laatste naar investeerder.

 

Hoe schuift u op in het kwadrant? Welke stap bent u aan het zetten? Laat het ons hieronder weten!

 

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Deel het hieronder!

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

Over de schrijver
Reactie plaatsen