1 zaak die ondernemers niet bijhouden, maar wel moeten meten
31 januari 2017 
in Blogs

1 zaak die ondernemers niet bijhouden, maar wel moeten meten

Uw boekhouding staat vol nuttige informatie. Informatie die in de meeste gevallen ongelezen in een hoek verdwijnt. De oorzaak is duidelijk: de cijfers voldoen aan regels en zijn daardoor niet makkelijk ‘verwoord’. Daar hebben wij iets op gevonden!

Eén A4

Hoe makkelijk zou het zijn als iemand op één A4, de belangrijkste gegevens voor uw bedrijf samenvat?

  • Denk aan de winst van dit jaar in vergelijking met die van het voorgaande jaar. Is uw winst gestegen?
  • En uw omzet. Is die gestegen of gedaald?
  • Het derde cijfer dat van belang is, is het eigen vermogen. Is uw eigen vermogen positief of negatief? En wat zegt dat over uw bedrijf?

Iedere ondernemer heeft met deze cijfers te maken. Daarom zetten wij voor onze klanten deze cijfers op maximaal één A4. Wij beschrijven de inhoud in woorden en grafieken, zodat in één oogopslag het resultaat zichtbaar is.

 

Maar er is meer…

Niet alle bedrijfsgegevens worden in cijfers uitgedrukt. En er is 1 zaak die niet in de boekhouding staat, maar u wel zou moeten meten. Dat is de tijd die u aan een opdracht besteedt.

 

Waarom is het meten van de gewerkte uren belangrijk?

Als u een gezond bedrijf wilt runnen en uw bedrijf gezond wilt houden, is het van belang om alleen de beste projecten aan te nemen. Hoe interessant een project is, berekent u door uw uurtarief te berekenen. Hoeveel verdient u per uur aan een opdracht? Uiteraard is de opdracht waar u het hoogste uurtarief voor ontvangt, de beste keuze voor uw bedrijf.

 

Waarom zijn de uren belangrijk?

Omdat uw bedrijf één absolute limiet kent; het aantal uren dat gewerkt kan worden. Als de uren op zijn, kunt u geen geld meer verdienen. U moet dus het maximale uit het aantal gewerkte uren halen.

 

Berekent u uw uurtarief? En hoe berekent u hoeveel u per uur moet verdienen om uw doel te halen? Laat het ons hieronder weten!

 

Is dit artikel interessant voor uw netwerk? Hieronder kunt u het delen.

Tot snel!
drs. Pieter Bas Jansen RB

Auteur van De Geldmachine – het groeimodel voor ondernemers

Over de schrijver
Reactie plaatsen