Hoe creëert u passief inkomen?

De eerste vraag is: heeft u startkapitaal? Het hebben van startkapitaal biedt namelijk extra mogelijkheden om passief inkomen te ontwikkelen. Startkapitaal maakt het mogelijk om geld te verdienen aan uw vermogen. Zo is het mogelijk om geld uit te lenen en in ruil daarvoor rente te ontvangen. Stel dat u iemand geld uitleent tegen 7% rente, dan ontvangt u ieder jaar geld zonder daarvoor te werken. Bij een vermogen van € 1 miljoen, levert dit ieder jaar een passief inkomen op van € 70.000. En het leukste is dat u over deze ontvangsten geen belasting betaalt (u betaalt in de meeste gevallen wel belasting over uw vermogen). Een van de manieren om passief inkomen te genereren is dus door geld uit te lenen.

Een andere methode is het investeren van geld in bedrijven. Koop bijvoorbeeld aandelen van beursgenoteerde bedrijven of van BV’s uit het MKB. In ruil hiervoor ontvangt u ieder jaar een dividend/winstuitkering, daarnaast neemt uw vermogen toe als de aandelenprijzen stijgen.

 

Geen startkapitaal

Heeft u geen startkapitaal, investeer dan tijd. Er zijn talloze manieren om geld te verdienen door eenmalig tijd te investeren om er de komende jaren geld aan te verdienen. Zorg ervoor dat u veel kennis heeft over een bepaald onderwerp. Spreek deze kennis bijvoorbeeld in op een audiobestand en verkoop het. Dit bestand kunt u oneindig vaak online blijven verkopen. Als u meerdere audiobestanden inspreekt, kunt u de reeks verkopen als abonnement, zodat u er iedere maand geld aan verdient.

Heeft u er al over nagedacht om een product te ontwikkelen, waarvoor u niets in hoeft te kopen en dat veel waarde creëert voor de ontvanger? Wat is uw idee? Laat het ons hieronder weten!
Reactie plaatsen