De boekhouder op kantoor

In veel bedrijven wordt de boekhouder op kantoor gezien als degene die moeilijk doet over de kosten en zeurt over de facturen die ontbreken. Ga daar niet in mee, maar zie de waarde van uw boekhouder in.
Als u als manager niet financieel onderlegd bent, is dat geen probleem. Wel is het dan belangrijk dat u iemand heeft die u door de financiën leidt. Een gids. Het is onmogelijk om op lange termijn een succesvol bedrijf te runnen zonder uw financiën in te zien.
In veel bedrijven is de boekhouder de persoon met het grootste financiële inzicht. Neem daarom iemand in dienst die bereid is om zich verder te laten opleiden, zodat hij zich niet alleen met de facturen bezig zal houden, maar hij jou ook kan voorzien van de juiste financiële overzichten. De boekhouder kan het snelst financiële rapportages oproepen en laten zien wat op dat moment de pijnpunten van het bedrijf zijn. Als u iemand heeft gevonden die wil blijven leren, is dat een goede start. Diegene zal nu de keuze maken om zich in het financiële of het fiscale vlak te verdiepen. Financieel heeft de voorkeur. Hierdoor leert hij namelijk de winstgevendheid van projecten inzichtelijk te maken en kasstroomoverzichten op te stellen. Beide overzichten zijn cruciaal voor een gezonde bedrijfsvoering. Als uw boekhouder kiest voor een fiscale opleiding is dat uiteraard een verbetering, maar daar leert hij de kasstroomoverzichten niet opstellen. Hij leert vooral hoe met de verplichtingen van de Belastingdienst om te gaan. Vaak zijn mensen met affiniteit voor fiscale zaken niet goed in het opstellen van financiële overzichten en vice versa. Neem daarom de juiste beslissing als u iemand in dienst neemt.
Reactie plaatsen