Page content

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen is het verdienen van geld door eenmalig hard te werken en daarna niet meer. Op het moment dat het product wordt verkocht, is het niet meer nodig om te werken, omdat het product af is. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een app. Het maken van de app kost eenmalig veel tijd. Daarna verkoopt u de app en levert de app bij iedere verkoop geld op, zonder dat u de app nog aan moet passen. Dit is een groot verschil met het verlenen van een dienst, waarbij men zijn tijd verkoopt. Als u een dienst verkoopt dient u wél te werken op het moment dat u een opdracht binnenhaalt.   

Er zijn twee hoofdvormen van passief inkomen te onderscheiden: passief inkomen door het investeren van geld of door het investeren van tijd. Een voorbeeld van het investeren van geld is bijvoorbeeld het uitlenen van geld, waarbij men rente ontvangt. Het ontwikkelen van een app is een voorbeeld van investeren van tijd. 

Omdat het passief inkomen passief moet blijven, kan het niet gaan om een dienst. Want het verlenen van een dienst kost per definitie tijd. Bij passief inkomen gaat het altijd om een product. Wel is het mogelijk dat een dienst wordt verpakt als product. Een video waarin advies wordt gegeven, is hier een goed voorbeeld van. De dienst ‘het geven van advies’ wordt dan verpakt als een product, een video. De video kan oneindig vaak worden verkocht. 

Comment Section

0 reacties op “Wat is passief inkomen?

Plaats een reactie


*