Page content

Houd hoge kosten zo laag mogelijk

Het is voor ieder bedrijf belangrijk om de kosten laag te houden. Het heeft daarbij geen zin om te focussen op de lage kosten, zoals een kop koffie. Het kost veel tijd en moeite om deze te verlagen, terwijl ze nauwelijks verschil maken voor de financiën van het bedrijf. Het verlagen van de lage kosten kan zelfs de productiviteit op de werkvloer verminderen, waardoor de kosten nog hoger worden. Richt u daarom alleen op de hoge kosten en houd die laag. Dat doet u op twee manieren: prijzen vergelijken en onderhandelen over de prijs.

•          Prijzen vergelijken
Kijk altijd op de markt of er nog een ander bedrijf is dat de diensten aanbiedt en vergelijk de prijzen. Als de kwaliteit gelijk is, is het een makkelijke keuze. Dan kiest u voor de leverancier met de laagste prijzen. Dit klinkt simpel, maar ondernemers houden zich hier niet voldoende mee bezig. Ook worden medewerkers niet aangespoord om hierop te letten. Daar is veel voordeel te behalen!

•          Onderhandelen over de prijs
Daarnaast is het belangrijk om te onderhandelen over de prijs. Ook hierbij geldt dat u dit alleen bij hoge kosten doet, anders is het zonde van de tijd. De eerste stap is vragen om een korting. Dit levert vaak al resultaat op. Vorig jaar heb ik met het sturen van één e-mail een korting van € 3.000 geregeld, puur en alleen door erom te vragen. Er was niet eens een onderhandeling voor nodig.

Comment Section

0 reacties op “Houd hoge kosten zo laag mogelijk

Plaats een reactie


*